Over ons

“Tijdens delivery’s werd ik vaak aangesproken of ik ook bemanning wilde zijn. Vaak om met de partner of met (oudere) vrienden toch die nacht door te kunnen zeilen”
Dat is het antwoord op de vraag: Hoe ben je op het idee gekomen.

 

Na een tijd zelf als bemanning mee te hebben gevaren, merkte Overzeilen oprichtster Jirja de Kool vanuit verschillende kanten dat er vraag is naar “gewone” bemanning.

Na een verblijf op Sint Maarten en een kijkje in de keuken van de SuperYachts Industrie, viel het op dat er eigenlijk geen bedrijf is dat bemanning levert aan boten waar de eigenaar zelf schipper is, en niet een hele ingehuurde bemanning op zijn super-jacht heeft rondlopen.

 

Tijdens delivery’s door europa kwam vaak de vraag van mensen in de haven of het ook mogelijk was haar of de bemanning individueel mee te nemen. Bijvoorbeeld voor een oversteek naar de Azoren, of naar Engeland, of gewoon, als handen en gezelschap tijdens de vakantie.
Vrienden met boten en ouders van vrienden met boten zoeken regelmatig mensen om de boot om te varen, en hadden daar vaak een stuk meer moeite mee dan verwacht. Immers, in de lente zegt iedereen dat ze graag mee willen varen, en veel kunnen. Wanneer het zover is, en er bemanning nodig is, kunnen de meeste mensen niet op de gewenste datum, en of blijken een stuk minder te kunnen dan van te voren was verteld.

 

Het is ronduit zonde dat er met veel boten (te) weinig wordt gevaren, simpelweg omdat het ontbreekt aan bemanning.

 

Overzeilen kan hierin een betrouwbare en prettige partner zijn.

 

 


Log out of this account

Leave a Reply